Повече от 3000 американски моряци и морски пехотинци достигнаха Червено море

...
Повече от 3000 американски моряци и морски пехотинци достигнаха Червено море
Коментари Харесай

Повече от 3000 американски военни пристигнаха в Червено Море

Повече от 3000 американски моряци и морски пехотинци достигнаха Червено море в неделя на борда на щурмовия транспортен съд USS Bataan в отговор на " издевателството и конфискациите на търговски кораби "  от страна на Иран, заяви Централното командване на централните военноморски сили на Съединени американски щати, цитиранo от The Hill.

" Тези звена прибавят забележителна оперативна гъвкавост и качества, до момента в който работим дружно с интернационалните сътрудници за въздържане на дестабилизираща активност и деескалация на районното напрежение, породено от тормоза от страна на Иран и конфискациите на търговски кораби по-рано тази година ", сподели представителят на Петия флот на САЩ командир Тим Хокинс каза в изказване, споделено с The Hill.

Пристигането е част от авансово оповестено военно разрастване, заяви командването на централните военноморски сили на Съединени американски щати. Хоукинс сподели, че това е сигнал за " мощния, хладнокръвен ангажимент на страната към районната морска сигурност ".

Десантният транспортен съд дойде в неделя, след като мина от Средиземно море през Суецкия канал. Централното командване на централните военноморски сили на Съединени американски щати съобщи, че USS Bataan и доковият десант USS Carter Hall носят  " спомагателни авиационни и военноморски активи, както и повече американски морски пехотинци и моряци, осигурявайки по-голяма еластичност и морски качества на 5-ти флот на Съединени американски щати ".

 

От 2019 година насам Иран залови няколко кораба в ормузкия пролива, тясното устие на Персийския залив, в опит да окаже напън върху Запада по време на договарянията за рухналото нуклеарно съглашение със международните сили. Напрежението продължава да пораства, откакто администрацията на Тръмп се отдръпна от нуклеарното съглашение на Иран от 2015 година и възвърне глобите.

На 18 Юни, Съединените щати изпратиха допълнителни изтребители и боен кораб в Ормузкия проток и Оманския залив за усилване на сигурността след опитите на Иран да превземе търговски кораби там.

На 2 август, военноморските сили на Иранската революционна армия представиха нови плавателни съдове, оборудвани с далекобойни ракети с обхват от 600 километра в миг на възходящо напрежение със Съединени американски щати в Персийския залив. 

Малко по-късно, в същият ден, Съединени американски щати заяви за изпращането на USS Bataan в Персийския залив, дружно със стелт изтребители F-35.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР